Greek School in Imvros Hero

Kimiz

Gökçeada Azınlık Rum Anaokulu ve İlkokulu

Hoşgeldiniz!

2013'ten beri Gökçeada (İmroz) azınlık Rum halkına hizmet veren Anaokul ve İlkokul'uz. Kampüsümüz adanın Kuzey kısmında 80 kişi (öğretmenler ve öğrenci aileleri dahil) nüfusu olan Zeytinliköy (Agioi Theodori)'da bulunuyor.

Türkiye'deki bütün Azınlık Okulları'nda olduğu gibi okulumuzda eğitim hem Türkçe hem Rumca olarak iki dillidir. Dolayısıyla, öğretmenlerimizin bazıları Türk, çoğu ise Yunan ya da Rum'dur.

Öğrencilierimizin çoğu okulumuz açıldıktan sonra Yunanistan'dan Gökçeada'ya geri dönen yerli Imroz ailelerinin çocuklarıdır. Yunan öğretmenlerimizin çocukları da ayrıca öğrencilerimizin önemli bir kısmını teşkil etmektedir.

Özetle

classes

Sınıflar

Ana - 4.

teacher

Öğretmen

student

graduate

Mezun

Nerdeyiz

Zeytinliköy (Agioi Theodoroi), Imvros

İmvros (Gökçeada), Ege'nin kuzeydoğusunda yer alır, Türkiye'nin en büyük adasıdır. 1960'lara kadar ada nüfusu neredeyse tamamen Rum iken, zaman içinde nüfus dağılımı tamamen değişti ve artık Rumlar 9000 kişilik ada halkının çok küçük bir azınlığını oluşturmaktadır.

Agioi Theodori (Zeytinliköy) adanın asıl Rum köylerinden biridir. Diğerleri Agridia (Tepeköy) , Sxinoudi (Dereköy), Gliki (Bademli), Panagia (Merkez), ve Eulambio (Yeni Mahalle), ve adanın ilk başkenti olan Kastro (Kaleköy)'dür. Zeytinliköy İstanbul Patriği Bartholomeos'un köyü olup kendi hayatından suvenirler ve geleneksel eşyaların bulunduğu müzesine de ev sahipliği yapmaktadır. Bu köy ayrıca ziyaret eden turistlerin keyifli mola verebilecekleri geleneksel kafelerinin çokluğuyla da meşhurdur.

Zeytinliköy'ün bugünkü nüfusu 80 kişidir.

Neler Yapıyoruz

Yaptığımız Şeylerin Bazılarını Görün